Image

У Коломиї акція «Великодній кошик» забезпечила свято понад 250 потребуючим родинам

22.04.12
Щорічна акція «Великодній кошик» допомогла 250 родинам гідно зустріти світле свято Воскресіння Христового. Напередодні свята всі потребуючі люди отримали свої продуктові набори і з радістю на обличчі попрямували додому.

Минулого року на акцію було витрачено трохи більше 12 тис. гривень, за які Карітас зміг придбати 150 продуктових наборів. Цього ж року суму вдалося подвоїти і сформувати на 100 продуктових наборів більше. Такого результату вдалося досягти завдяки тому, що відразу декількома способами збиралися кошти: благодійний аукціон, пожертви спонсорів та пожертви вірних Коломийсько-Чернівецької єпархії.

«Цього року акція охопила всю Коломийсько-Чернівецьку єпархію, – наголосив заступник директора місцевої організації Карітасу. – Кожна греко-католицька парафія долучилася до збору коштів на придбання продуктів харчування для великодніх наборів. Під час проведення акції ми переслідували декілька цілей. По-перше, люди дійсно потребують нашої допомоги, а продукти харчування ? це те, що нам всім потрібно щоденно. По-друге, ми хочемо, щоб вони відчули цей благодатний час та Божу любов і ласку».

В продуктовий набір входить запашна паска, яйця, кільце ковбаси, олія, масло, 2 кг муки, по кілограму цукру, гречки, рису, а також солодощі.

Отримали продуктові набори потребуючі люди Коломиї та Коломийського району, а також жителі інших деканатів єпархії. До категорії потребуючих людей належать багатодітні сім’ї, одинокі матері, інваліди, люди похилого віку, самотні люди.

Володимир Семак теж прийшов за своїм великоднім подарунком. Разом з Карітасом одинокий чоловік вже 3 роки. «Карітас мені допомагає в усьому. Я дуже вдячний, що нам зробили знову такий подарунок і низький уклін всім, хто працює в благодійному фонді», – сказав зворушений щедрим даром Володимир.

Categories: Новини