Підтримаймо Кубок з вуличного футболу – створимо разом спортивне свято для дітей!

Допомогти зараз

Друзі, партнери, однодумці, у нас для вас чудова новина! 2 червня цього року в Києві відбудеться Всеукраїнський чемпіонат з вуличного футболу «Кубок Карітасу».

Захід організовується Карітасом України вже третій рік поспіль та активно гуртує молодь навколо спорту, здорового способу життя, взаємоповаги й спілкування на рівних.

Кубок Карітасу з вуличного футболу було започатковано у 2016 році. Тоді між собою змагалися діти та підлітки з п’яти міст України. У 2017 році заявки на участь в чемпіонаті подали 11 команд зі всіх куточків нашої держави, а саме: Києва, Хмельницького, Львова, Дніпра, Запоріжжя, Одеси, Кам’янського, Коломиї, Кремінної, Бродів. Загальна кількість учасників зросла до 120 осіб. В 2018 році за Кубок Карітасу будуть боротись 16 команд з вуличного футболу.

В командах: хлопці та дівчата, незалежно від рівня підготовки та соціального статусу. Підлітки з кризових родин, які знаходяться у скрутних життєвих обставинах: вони мають дещо слабші початкові умови і відвідують молодіжні центри Карітасу у своїх містах, де отримують психологічну підтримку, працюють над характером. Діти зі всієї України.

«Вуличний футбол – це гра, якою найбільш цікавляться підлітки, яка зближує їх і мотивує вдосконалювати себе. Навіть у збірній Нідерландів були і є гравці, які виросли на вуличних майданчиках. Найвідоміший з них – кумир мільйонів Едгар Давідс. Легенда національної команди починав з вулиць», – розповідає Ірина Пухняк, організаторка турніру.

Цим проектом ми заохочуємо молоде покоління розширювати власний світогляд та культивувати позитивні звички, йти до мети, незважаючи на зовнішні обставини, вміння підтримувати та приймати підтримку від товаришів.

Турнір з вуличного футболу є волонтерським проектом працівників благодійного фонду Карітас України, які працюють з дітьми та молоддю.

Тому ми дуже ПОТРЕБУЄМО ВАШОЇ ПІДТРИМКИ, щоб створити хлопчикам та дівчаткам справжнє спортивне свято!

Приєднуйтесь до нашої ініціативи! Давайте разом зробимо так, щоб діти думали лише про футбол, а про інше подбаємо ми з вами.