Карітас України знову серед найкращих

Цьогорічним Національним рейтингом благодійників Карітас України визнано лідером у номінації «Витрати у сфері соціальних послуг» з бюджетом у понад 10 мільйонів.

У п’ятницю, 29 вересня 2017 року, у Києві відбулося урочисте відзначення лідерів та учасників щорічного Національного рейтингу благодійників. На церемонію зібрались представники фондів та організацій з усієї України.

Національний рейтинг благодійників – це професійна незалежна оцінка благодійних фондів та організацій, які готові оприлюднювати свої податкові звіти. Український форум благодійників разом з авторитетними партнерами проводять Рейтинг з 2013 року. Його мета – сприяти розвитку підзвітної благодійності в Україні та відзначити ті благодійні організації, які працюють за високими стандартами і готові публікувати фінансові звіти. Адже підзвітність – це фундамент довіри до благодійності.

22051248_1512946875437331_722936521276511703_o
22095965_1512949025437116_2983803621898700936_o
22096131_1512939508771401_6391702349245269658_o
22104762_1512940658771286_1057509188072842752_o
22135766_1512948782103807_2459138602458046319_o
22137159_1512935052105180_1860674313112442025_o
22180100_1512963248769027_6697466616002363443_o

Як зазначила директор Українського форуму благодійників Поліна Нюхіна, рейтинг дає можливість заявити про себе і великим фондам, і меншим, а рейтингування відбувається у трьох «вагових категоріях» за обсягами наданої допомоги. У кожній із них відзначають фонди та організації, які працюють за різними напрямками.

«Цьогоріч учасниками Національного рейтингу благодійників стало 89 фондів, шість із них – нові. Офіційно кожна четверта благодійна організація відзвітувала про свою діяльність. Прозорість, оприлюднення податкових та описових звітів – тренд сектору благодійності, ключ до суспільної довіри та ефективної роботи. Тому плекаймо й надалі благодійність і будьмо відкритими одне для одного», – додала Поліна Нюхіна.

За словами президента Карітасу України Андрія Васьковича Рейтинг форуму благодійників є чудовим механізмом для оцінки розвитку благодійності в Україні. «Рейтинг побудований на монетизації благодійності, котра є дуже важливою, однак – не найважливішою. Кошти котрі витрачаються на благодійність є лише одним з елементів благодійності в цілому. Проте саме фінансова складова робить нашу роботу можливою – можливою допомогу тим, хто цього потребує найбільше. Ми повинні пам’ятати, що надання коштів не є благодійністю, проте саме кошти надають потребуючим можливості розвиватись та забезпечувати свої потреби для повнішого якіснішого життя. Проте благодійність це не лише матеріальна допомога це також соціальні послуги, які серед іншого надає Карітас України в рамках своєї діяльності», – додав Андрій Васькович.

Також ми дуже пишаємось тим, що не лише Карітас України в своїй роботі є прозорим та підзвітним – місцеві осередки Карітасу від Львова і до Харкова, від Одеси і до Києва активно беруть участь в рейтингу, про що на церемонії отримали відповідні свідоцтва.