Карітас Європи обрали нових лідерів та правління на наступні 5 років

Вчора, 8 травня 2018 року, національні організації-члени Карітасу Європи обрали представників на посади керівництва та правління. Обрані кандидати будуть представляти благодійну мережу з травня 2019 року по травень 2023 року.

На щорічній регіональній конференції Карітасу Європи (головній статутній асамблеї для прийняття рішень), яка відбулася цього року в Тбілісі, було обрано наступних представників мережі організацій на період з 05.2019 по 05.2023 рр.

• Президент: Преподобний Luc Van Looy
  • Віце-президент: Bernard Thibaud
  • Генеральний секретар: Maria Nyman

Члени Виконавчої Ради:

• Secours Catholique – Карітас Франції
  • Карітас Норвегії
  • Карітас Шотландії (SCIAF)
  • Карітас Словакії
  • Карітас Іспанії
  • Карітас Швеції
  • Карітас Швейцарії
  • Карітас України

Члени представницької Ради Карітаса Інтернаціоналіс:

• Карітас Іспанії
  • Карітас України

Внутрішні аудитори:

• Dearbhla Fitzsimons, начальник відділу внутрішнього аудиту, Trócaire (Карітас Ірландії)
  • Luis Miguel Ramos da Conceição Silva Fusco, менеджер з фінансів та управління (Карітас Португалії)

Варто зазначити, що на цьогорічній конференції у Тбілісі були присутні більш ніж 150 представників Карітасів з різних країн.

31956985_1642213302523895_2430007361235058688_o
Luc Van Looy
31959630_1951821894836718_3343378233138610176_o
31960935_1665297650223112_814018803649216512_n
31964180_1642212469190645_2867658498563375104_o
31968089_1642213325857226_6675080258380627968_o
32082903_1642213319190560_92243695515992064_o
32150019_1642213182523907_3903393925032837120_o
Luc Van Looy 2

Photos by Giorgi Tsereteli

Карітас Європи усіляко сприяє участі молодих фахівців у формуванні процесів, що безпосередньо будуть впливати на майбутнє багатьох країн світу. На заході було проведено 12 круглих столів, де обговорювались різні аспекти залучення молоді до благодійних проектів та волонтерства.

«Завдяки розширенню можливостей молоді сьогодні, ми гарантуємо справедливу, інтегровану та соціально-орієнтовану Європу завтра», – зазначається в прес-релізі Карітасу Європи.

«Карітас – це велика сім’я з дуже сильним потенціалом, – коментує подію Пауль Галлес, координатор волонтерів Карітасу Люксембургу та один із фасилітаторів Карітасу Європи. За допомогою наших колег та волонтерів ми можемо показати гарний приклад іншим та допомогти найбіднішим та найуразливішим категоріям населення. У цій роботі ми повинні дати молодим людям можливість виразити свою солідарність, зробити їх більш відповідальними та допомогти стати активною частиною суспільства», – додає він .

Довідка:

Карітас Європи – це потужна мережа організацій Карітасу на європейському континенті. Наразі вона налічує 49 організацій, які діють у 46 європейських країнах.