Соціальне таксі Карітасу Тернопіль – проект, який ініціювали волонтери

З кінця весни 2018 року почало свою роботу Соціальне таксі Карітасу Тернопіль, що є спільним проектом благодійної організації та Волонтерського лідерського руху.

Мікроавтобус, що оснащено мікроліфтом-підйомником та який може перевозити одночасно 4-5 осіб з інвалідністю, був придбаний за рахунок пожертв небайдужих громадян.

Збір був організований Волонтерським лідерським рухом та тривав майже 9 місяців. Після чого, було придбано автомобіль, який передали Карітасу Тернопіль 24 квітня 2018 року.

Міська влада Тернополя вирішила підтримати проект та виділила 51 тисячу гривень з бюджету на закупівлю палива та проведення технічного обслуговування.

В свою чергу, Карітас забезпечив функціонування проекту – працівник фонду кермує мікроавтобусом, а волонтери – забезпечують супровід людей з інвалідністю. За сім місяців реалізації проекту понад 500 осіб з інвалідністю скористались соціальним таксі.

Також хочеться зазначити, що Карітас Тернопіль зі своїм проектом «Соціальне таксі» став партнером музичного фестивалю «Файне місто», який організатори планували зробити найдоступнішим масовим заходом України. І їм це вдалося, адже проект «Рівні можливості на фестивалі «Файне місто» потрапив у ТОП 10 номінації «Забезпечення рівних можливостей» Social Project Awards 2018.

В подальших планах благодійників і партнерів забезпечити розвиток проекту – організувати збір коштів для розширення автопарку, оскільки наразі соціальне таксі користується надзвичайно високим попитом і з поширенням новин про проект, цей попит лише зростає.

Крім того, під час перебування автомобіля на технічному обслуговуванні, що інколи займає день-два – соціальне таксі не перевозить бенефіціарів, тож є потреба у підмінному транспорті.

Нагадаємо, що тернополяни з інвалідністю зможуть безкоштовно скористатися послугами спеціально обладнаного автомобіля для перевезення у медичні заклади, адміністративні будівлі, а також на різноманітні заходи.

Замовити соціальне таксі можна буде за попереднім записом, зателефонувавши на номер (0352) 52 36 84 або (098) 332 14 14.

Соціальне таксі Карітас Тернопіль працює вже понад 7 місяців. За цей час його послугами скористалися більше 500 тернополян, які мають інвалідність.

Опубліковано Caritas Ukraine Вівторок, 11 грудня 2018 р.